Според него бюджетът от 450 млн. лева е напълно достатъчен, за

...
Според него бюджетът от 450 млн. лева е напълно достатъчен, за
Коментари Харесай

Време е да възродим човешкия потенциал на Бургас

Според него бюджетът от 450 млн. лв. е изцяло задоволителен, с цел да могат качествено да се правят общинските действия

Димитър Найденов е самостоятелен претендент за кмет на Бургас. Той организира мощна акция. Какви са посланията му и главните цели, вижте в изявлението:

- Г-н Найденов, Бургас е определян като най-хубаво място за живеене, само че по този начин и не идват стратегически вложители в него. Но пък  бургазлии избираха четири пъти поред един и същи кмет. Защо се получи по този начин и какво повече можете да предложите Вие?

- Ако Бургас беше най-хубаво място за живеене, нямаше да сме толкоз обратно по междинна работна заплата съгласно данните на Национален статистически институт. Нямаше младежите да напущат града, с цел да търсят по-добри вероятности другаде в страната или в чужбина. И нямаше да се хвърлят толкоз пари за лъскави планове, които след това биват занемарени. Колкото до преизбирането на кмета, след огромните вложения по европроекти и централно финансиране при започване на ръководството му градът от дълго време е в застой и декаданс. Освен това кметската администрация харчи пари в локалните медии, с цел да си прави реклама.

- А вие какво бихте трансформирали?

- Първо, ще направя харченето на обществения запас изцяло транспарантно. В момента парите на общината освен не носят висока добавена стойност и качеството на голям брой общински услуги е неприятно - нашите пари се влагат за възпроизвеждането на олигархичния модел, а не за укрепването на междинната класа. Вместо публичните поръчки да отиват в шепа компании, те могат да се раздробят за повече реализатори, с цел да има повече работа за повече хора и действителна конкуренция.

Освен това градът ни е безпаричен на вложения, а без привличането на съществени вложения ние няма по какъв начин да имаме качествени, добре платени работни места. И младежите ще продължат да изтичат от Бургас. Това ще е един от главните цели на моята работа като кмет - да привличам вложения. Липсата на бистрота в системата на кметската администрация поражда подозрения за корупция, което отблъсква стратегическите вложители, по тази причина посредством ясни и открити процедури ще върна доверието им, с цел да ги притеглим.  Градът ни има вероятност дружно с бизнеса да усили своя теоретичен и развоен капацитет, който да работи за богатството на всички.

Иначе бюджетът от 450 млн. лв. е изцяло задоволителен, с цел да могат  качествено да се правят общинските действия. Но нито градът се поддържа добре, нито общинските лечебни заведения и общинските предприятия се ръководят добре. Ще въведа ред във всичко това посредством цялостна бистрота и дейното присъединяване на жителите в ръководството.

- Инфраструктурата е сериозен проблем на всяка община, огромен ли е той и в Бургас, съгласно Вас?

- Определено е огромен проблем. Дори в центъра. Например на ул. “Оборище ” хората си чупят картерите на колите най-малко от 2 години. Ул. “Индустриална ” е разрушена от поправки на ВиК и бизнесът страда. Също и на ул. “Одрин ”. В двора на учебно заведение “Любен Каравелов ” на ж.к. “Възраждане ” вършиха някакъв ремонт, само че нито е хубаво, нито е готово, както споделяха на ремонтите на ремонтите в София. Наоколо улиците в квартала са в окаяно положение - тротоарите са затрупани с отпадъци, а под боклуците въобще няма тротоарна настилка. Общината е изоставила жилищните комплекси - по този начин е и в “Славейков ”, “Изгрев ”, “Зорница ”, “Лазур ” и “Меден рудник ”. Така е и в крайните квартали - “Лозово ”, “Горно езерово ”, “Долно езерово ”, “Рудник ”, “Мина Черно море ”, “Сарафово ” и други. Хората с години си трошат колите и краката по разрушените и некачествено ремонтирани общински улици. Време е да изберем нов модел на ръководство на община Бургас! Време е да излезем от застоя и да възродим човешкия капацитет на Бургас!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР